Waarom (gastcolumn van Wilma)

Er zijn teksten en zinnen zoals in liedjes, die zo ongelooflijk goed zijn, dat ik er van baal dat ik dat dat niet bedacht heb. Neem ‘perfect imperfections’ uit het nummer All of me van John Legend.
Zo mooi, zo mooi van Bløf, geschreven voor een stilgeboren kindje. Stilgeboren, wat een prachtige omschrijving voor een verdrietige gebeurtenis.
‘Volg je hart, want dat klopt’ vind ik ook zo’n mooie. Geen idee van wie die is. Ooit nog eens geprobeerd in de stijl van Bløf een songtekst te schrijven met die woorden. Is eerder een te lang gedicht geworden, waarin de herhalingen coupletten moesten zijn. Niet doorheen te komen, ik heb immers geen flauw idee hoe je een songtekst schrijft en kan geen noot lezen.

En dan komt er een berichtje via social media dat een van de Meiden van Mary een stuk geschreven heeft.
Acht jaar geleden alweer dat er van de meiden wat langs kwam. Meteen komen er mooie herinneringen terug, en het besef dat het echt te lang geleden is, dat ik gedaan heb wat ik zo graag doe. Schrijven.
Dus moet ik antwoorden. Nadat ik gelezen heb natuurlijk.
Alleen de titel al pakt. ‘Afstoffen en opnieuw beginnen.’
Waarop mijn antwoord alleen maar kan zijn: Waarom heb ik dat niet bedacht.

1 Comment

  • Petra
    Jij (Wilma) bent het nog niet verkeerd. Zo mooi dat we weer verder mogen en kunnen. Samen...

Leave a comment