Meiden van Mary voor altijd (gastcolumn van Petra)

Hey Jay is een van die meiden, zij schrijft aan het eind van haar blog ‘Afstoffen en opnieuw beginnen’ vier woorden die mij raken.

Meiden zijn jullie klaar?

Over het antwoord hoef ik niet lang na te denken, mijn antwoord is JA!!!

Een andere vraag van Hey Jay is of die andere meid Wilma om de hoek hier ook klaar voor is. Ik stuur Wilma een appje met de link naar het blog ‘Afstoffen en opnieuw beginnen’. En binnen drie minuten krijg ik antwoord: ‘Mooi! Ik wil’.

Aan Jay app ik: ‘Wilma wil’, vervolgens maken we afspraken, Wilma en ik wonen dichtbij elkaar, wij spreken af koffie te drinken en te schrijven over drie dagen. Wij gaan eerst een gastcolumn schrijven voor Hey Jay. Dit wordt een warming up, nog geen strakke gekke opdracht.
Dat we alle drie samenkomen wordt nog lastig, want Hey Jay is verhuisd, ergens in juli zullen we online samen beeld bellend een avond samen schrijven. Ooit zullen we fysiek samen schrijven. Urban schrijven misschien, steeds op een andere plek?

Ondanks het drukke leven (werken, studie, gezin) en de lange stilte op de site ‘Meiden van Mary’ zijn woorden en zinnen een deel van mij. Zeven jaren heb ik nauwelijks de pen aangeraakt, ik vraag mij af of ik het nog wel kan, mijn hoofd zit vol genoeg dat is geen probleem. Ik stuiter door het huis, zoek een stuk papier en een pen, begin gelijk met schrijven, wat steekwoorden. Daar kan ik verder mee.

Hoe het ooit begon met een cursus creatief schrijven van Mary.
Het is bijna een boodschappenbriefje:

Mary schrijfdocent
Tulpenleven dagboek
Schrijven woordzinnen
Creatieve cursus samen

Feedback (H)eerlijk
Leren schrappen
Vriendinnen groeien
Voor altijd Meiden van Mary.

De chaos in mijn hoofd probeer ik te rangschikken, ik lees wat oude schrijfsels. Wat hebben wij veel en goed geschreven lang geleden. De inkt stroomt door mijn aderen, de zinnen lijken als een waterval neer te komen op het papier als het gaat om een gastcolumn voor Hey Jay.
Ging dat vloeiende schrijven ook maar zo soepel bij het schrijven van een scriptie. Op dit moment leg ik de hand aan Kunstgeschiedenis afstudeeropdracht, het laatste vak van mijn HBO-studie.

Hey Jay bedankt voor het wakker schudden. Wij gaan er weer voor, nu ik dit schrijf denk ik aan schrijfdocent, vriendin en collega Mary met haar soms gekke opdrachten, ik hoor haar enthousiasme en haar lach. Wij missen haar nu al acht en half jaar. Ik weet zeker dat zij dit goed zou keuren. Mary bedankt voor alles wat jij ons hebt geleerd.

Petra

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment