Levenswijsheid

Je zult in het leven voor heel wat prangende vragen komen te staan. Levensvragen, gewetensvragen, keuze vragen die het verloop van je verdere leven zullen bepalen. Praktische vragen zoals wat we zullen eten vanavond of naar welke film zullen we gaan.
Vragen in de categorie het rode of toch maar het zwarte jurkje. Vragen waar je ’s nacht van wakker kunt liggen, zoals kan ik de studie van kleine Tommie wel betalen, en wie was die zanger van dat ene liedje ook al weer?

En je hebt de categorie vragen die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn, maar waar je toch stiekem het antwoord op wilt weten. Zoals waarom je altijd met je ogen dicht niest (da’s iets fysiek, anders ploppen je ogen uit hun kassen, niet proefondervindelijk bewezen overigens, hier heb ik volledig op Wikipedia vertrouwt). Waarom een vork vier tanden heeft (klopt, ik tel ze allemaal na, maar geen idee wat het idee hierachter is).

Waarom er geen kattenbrokjes met muizensmaak zijn (ook geen idee) en waarom vrouwen hun mascara altijd met open mond opbrengen (niet waar, ik niet. Oké dat deed ik wel tot ik deze vraag een keertje las en nu heel bewust mijn mond gesloten hou! Eerlijk is eerlijk, mascara opbrengen is ineens een stuk lastiger geworden. Heel raar).

Laatst stuitte ik op nog zo’n soort vraag: heeft een dobbelsteen altijd dezelfde indeling? Dit naar aanleiding van onze nieuwe heerlijk foute fluffy Johnny Flodder dobbelstenen die vrolijk aan onze achteruitkijkspiegel bungelen.
Er is een vast patroon, bleek na enige bestudering. Maar wie heeft dat zo bepaald? Is daar een commissie voor bij elkaar gekomen? Het is 1, 2 en dan 3! Ja maar nee ik vind toch 2,1, 3.

Ik ben nu eenmaal gek op feitjes, da’s een feit. Werd ik vroeger bij gym altijd als laatste gekozen vanwege mijn onovertroffen stunteligheid en volledig afwezige competitieve instelling, als het om Pubquizen gaat ben ik ineens mateloos populair, want ik kán me een partij laatjes met zinloze informatie opentrekken. Inclusief een heleboel funfacts over dobbelstenen. Want al wikipediënt kwam ik er achter dat zo’n ding ook wel teerling genoemd wordt, u weet wel, van de uitspraak ‘de teerling is geworpen’, een gevleugelde uitspraak van Julius Caesar die hij uitsprak voordat hij met zijn legioen het riviertje de Rubicon overstak, wat eigenlijk verboden was en daardoor….

Afijn, als u nog eens gaat Pubquizen weet u wie u in het team moet hebben. En zoekt u nog een paar fijne onnozele vragen: Waarom heeft een tankstation dat 24 uur per dag open is een slot op de deur? Als superlijm werkelijk alles vastlijmt, waarom dan niet de binnenkanten van de tube? En last but not least: Als je een smurf wurgt, welke kleur krijgt die dan?

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment