Het liefst van al

Nog maar een paar dagen geleden mijmerde ik over vervlogen tijden. Ik miste ineens heel erg het schrijven aan de keukentafel met de andere meiden van Mary. De gezelligheid. Het scheppen en ontdekken. Twee andere meiden ook, ze hoefden niet heel erg lang na te denken. De pennen worden inmiddels geslepen, de ideeën beginnen te stromen.

Wat ik hoop, wat ik vol overgave wil doen, is zonder ook maar enige schroom te gaan schrijven. Het zijn tenslotte míjn woorden, míjn zinnen. Ik heb bewezen wat creëren zonder concessie kan doen. The Lovely Carmen uiteraard. Tien jaar geleden worstelde ik daar heel erg mee zo ik las op het Meiden van Mary blog. Ik post ‘m hier. Als reminder, om straks volledig vanuit mezelf te schrijven. 100% Heyjay!

Het liefst van alles
zou ik zonder gene schrijven
Over dood, verderf
en seks
Maar de blokkade is er,
en de woorden blijven weg

In mijn hoofd,
de fantasie veilig verborgen
Ver weg van papier, de letters
en woorden die zorgen
voor dood, verderf, geweld
Seks
Ik zou zo graag willen
Maar het stokt. Stopt.
Ik kom er niet mee weg.

Hoe lukt het een ander
om vrijeloos te schrijven
Hoe blijven
zijn woorden stromen
ook op papier
Weg met de gene, de angst en
de muur.
Schrijven vol passie over dood
verderf en vol vuur

1 Comment

  • Petra
    Zo gaaf dit, je hebt ons wakker gemaakt

Leave a comment