Een Jeugdherinnering

Weet u dokter, de zomers zijn het ergst, dan komen er namelijk allerlei nare herinneringen naar boven. Van een hele rare oom en tante, die zelf geen kinderen hebben, dat klinkt al verdacht nietwaar? En daar moest ik dan logeren. Gewoon gedumpt door je ouders, dat kan toch heel traumatisch werken dokter? Ik heb nu nóg verlatingsangst. Alleen maar omdat mijn ouders dachten mij een plezier te doen door een week bij die enge oom en tante door te brengen. Op een camping! In een tochtige caravan! Al dat ongedierte, die vieze toiletten. Ik denk zelf heel sterk dat daar de bron van mijn smetvrees ligt dokter, ik ril nog helemaal als ik eraan terugdenk. Er logeerden ook altijd twee nichtjes. Die spanden tegen mij samen. Die woonden namelijk bij elkaar om de hoek. Daar was ik toch zó jaloers op. Zou dat nog wat kunnen betekenen denkt u, dat ik al op zo’n jonge leeftijd al zo jaloers was?
En die twee rotmeiden hebben me echt op het slechte pad gebracht. Ik ben van nature echt geen vandaal hoor. Maar omdat zíj een boek van Pietje Bell gelezen hadden, van lezen komt alleen maar ellende, daar doe je hele rare ideeën mee op, dat moet u toch met me eens zijn, moest ik, nee dwongen ze mij met handen ónder de modder om… oh god, ik trek dit echt niet, dit is zoo traumatisch, hier komt echt die smetvrees weer om de hoek kijken.
….
Oké, oké het gaat wel weer, dank u voor de tissue. Goed, ze dwongen mij dus handafdrukken te maken op de caravan, net als de bende van ‘de zwarte hand’ in het boek. Daar kijkt u van op hè dokter, dat ik een echt bendelid ben geweest. Maar ja, daar zal ik mee moeten leren leven.
En het ergste moet nog komen; ik draaide er natuurlijk als zwarte schaap van de familie volledig voor op. Ik moest de hele caravan afsoppen. Ik voelde me zo vernederd. En zij maar met z’n viertjes lachen, en macaroni met smac maken. Daar word je toch spontaan anorectisch van. Wat denkt u dokter, dat mijn overgewicht daar door veroorzaakt is? Als reactie op die zwarte tijd?

Wat zegt u? Hypochonder? Nooit van gehoord, is dat heel traumatisch?

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment