Contradictie

Ik ben bang voor:

Nauwe ruimtes, donkere bossen, hoogtes zonder hekjes, menigtes, fel licht, pijn, hitte, kou, slakken, clowns, Sinterklaas, Zwarte Piet, inbrekers, tanken, rijden in de sneeuw, rijden in Amsterdam, rijden in de stromende giet, inparkeren, Hell… Alles wat met autorijden te maken heeft dat niet met 120 over de snelweg kan.

Telefoneren, springende mensen in een lift, operaties, operaties op TV, verlaten plekken, loslopende koeien, loslopende honden, paarden, al dan niet loslopend.

Kinderen, mensen met een Amsterdams gevoel voor ‘humor’, vastzitten in een trein die zonder reden stilstaat, kaal worden, oud worden met gebreken, vuurwerk, blind worden door vuurwerk, lekkages, vuur, veel water boven me, een ruimte binnengaan met onbekende mensen, feestjes met alleen maar onbekende mensen, praten met onbekende mensen, praten op een feestje met alleen maar onbekende mensen. En het ergste: Een muurbloempje zijn op een feestje met onbekende mensen.

Lekke banden, slangen, wormen, verminkt te raken, kanker krijgen, elke vorm van terminale ziekte krijgen, een lijdensweg.

Maar bang voor de dood ben ik dan weer niet.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment